Opskrift på æbletærte med valnøddebund
SPONSORERET indhold

Æbletærte med valnøddebund

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Louise Bruun Foto: Mikkel Adsbøl
30. sep. 2011 | Mad | ALT for damerne
6

Ingredienser

  • 3 gode danske æbler, skåret i fine skiver
  • 1 spsk kanel
  • Valnøddebund
  • 150 g valnødder
  • 200 g fuldkornsmel
  • 170 g smør
  • 1 æg
  • 30 g flormelis

Sådan laver du tærten

Valnødderne males til mel i en blender eller foodprocessor. Bland alle ingredienserne til valnøddebunden, og saml så dejen til en fin rund bolle, som du lægger i køleskabet en times tid.

Rul dejen ud til en tynd bund, og kom den i en smørsmurt tærteform. Læg de fine æbleskiver i kønne mønstre, og strø derefter med kanel. Bag æbletærten ved 175 grader i ca. 35-40 min.

Tip:
Du kan også tilføre krydderier til dejen, eksempelvis ingefær, kardemomme, kanel eller nelliker – de passer alle fortrinligt med æbler.