Æbletærte opskrift
SPONSORERET indhold

Æbletærte med kanel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
30. sep. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

Mørdej
225 g hvedemel
75 g flormelis
150 g koldt smør
1 æggeblomme

1 tærteform 28 cm, ca. 10 stk.

Æblefyld
Ca. 8 syrlige, faste æbler, f.eks. discovery
60 g smør
100 g sukker
1 tsk kanel
½ tsk muskat (kan udelades)
2,5 dl cremefraiche 38 %
1 æg L
150 g revet marcipan

Sådan laver du desserten

Start med at lave mørdejen således ved at blande mel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre tern, og gnid det ind i melblandingen, til det har en let klumpet, „raps-agtig" konsistens. Tilsæt æggeblommen, og ælt med let hånd, indtil dejen hænger sammen, og er nogenlunde ensartet. Pak mørdejen ind i film, og lad den ligge køligt en halv times tid. Imens laver du æblerne.

Skær æblerne ud i både, og smelt smørret i en tykbundet pande. Tilsæt æbler, sukker og krydderier, og lad æblerne stege i 6-8 min, til de er møre. Tag æblerne af varmen og lad dem køle let ned. Tænd ovnen på 175 grader.

Rul mørdejen ud til ca. 5 mm tykkelse – undgå at bruge for meget mel, hvis den klistrer til bordpladen. Brug evt. i stedet to stykker bagepapir at rulle ud imellem. Læg den over i den smurte tærteform, og fordel de lune æbler ovenpå.

I en skål pisker du cremefraiche og æg, indtil blandingen er glat og vender den revne marcipan i og hælder massen over æblerne. Bag nu tærten i 25-30 minutter, indtil den er let fast og gylden på overfladen. Lad tærten køle af, før du begynder at skære i den. Drys med flormelis før servering.