Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: VKStockimages

Lækker græskarsuppe med palmekål

Server med godt brød til, så har du en mættende hovedret i denne græskarsuppe med palmekål.


Græskarsuppe med palmekål

(8 pers.)

500 g bagekartofler
500 g pastinakker
1 kg græskar (concerto, butternut eller alm.)
olivenolie
evt. lidt grønsagsbouillon
2 porrer
½ bundt palmekål
havsalt og sort peber
æbleeddike
½ chili

1. Skræl bagekartofler og pastinakker, og skær græskarret i både. Kassér kerner fra græskarret, og skær kartofler, pastinakker og græskar i tern. Varm lidt olie op i en stor, tykbundet gryde, og sautér
rødder og græskar 4-5 minutter.

2. Dæk med vand og evt. bouillon, og kog sagte, ca. 10 minutter.

3. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Kom porrerne i suppen og kog, til alt er mørt, ca. 20 minutter. Snit imens palmekål i tynde strimler, og vend med salt, peber og olivenolie.

4. Blend suppen. Smag til med salt, lidt eddike og finthakket chili. Servér den rygende varme græskarsuppe toppet med palmekål.

► SE OGSÅ: Græskarkernebrød fra Emmerys
► SE OGSÅ: Cremet Squashkage

Græskarsuppe med palmekål
Server med godt brød til, så
har du en mættende hovedret
i denne suppe.
(8 pers.)
500 g bagekartofler
500 g pastinakker
1 kg græskar (concerto, butternut
eller alm.)
olivenolie
evt. lidt grønsagsbouillon
2 porrer
½ bundt palmekål
havsalt og sort peber
æbleeddike
½ chili
1. Skræl bagekartofler og
pastinakker, og skær
græskarret i både. Kassér
kerner fra græskarret, og
skær kartofler, pastinakker
og græskar i tern.
Varm lidt olie op i en stor,
tykbundet gryde, og sautér
rødder og græskar 4-5
minutter.
2. Dæk med vand og evt.
bouillon, og kog sagte,
ca. 10 minutter.
3. Rens porrerne, og skær
dem i skiver. Kom porrerne
i suppen og kog, til
alt er mørt, ca. 20 minutter.
Snit imens palmekål i
tynde strimler, og vend
med salt, peber og olivenolie.
4. Blend suppen. Smag til
med salt, lidt eddike og
finthakket chili. Servér
den rygende varme
græskarsuppe toppet
med palmekål.
Se, hvad vi ellers skriver om: Græskarsuppe