Hjemmebagte boller
SPONSORERET indhold

Lo Østergaard's opskrift på slaskeboller

Her får du Lo Østergaard, medejer af The Royal Cafe, opskrift på slaskeboller.

Foto: Columbus Leth
05. mar. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Lo's slaskeboller

Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
(ca. 17-20 store boller)

1 pakke gær (50 g)
2 spsk. groft flagesalt (gem lidt til pynt)
1 liter lunkent vand
ca. 1 kg hvedemel
1 sammenpisket æg, kaffe eller mælk (det, du nu har i køkkenet)

1. Opløs gær og salt i det lunkne vand. Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør kraftigt med en grydeske, til det ligner tyk havregrød.
2. Stil skålen med dejen tildækket i køleskabet, og lad den hæve natten over (ca. 10 timer) eller længere, hvis det passer bedre ind i det hele.
3. Tænd ovnen på 220 grader, og lad den blive varm.
4. Sæt dejen i klatter med en grydeske på pladen, og bag dem i ca. 10 min. Pensl med sammenpisket æg, drys med flagesalt, og bag videre i ca. 10 min. mere. Mærk på bollerne, om de er lette. Hvis de er det, er de færdige.

TIP
Der bliver rigtig mange boller af denne portion, så den kan evt. halveres, hvis du ikke har køleskabsplads nok til en stor røreskål. den sags skyld at gøre rent bagefter, og jeg tror, det er derfor, jeg ustandselig vender tilbage til disse boller”.

► SE OGSÅ: Rikke Gryberg's opskrift på grønsags-baguettes

► SE OGSÅ: Sif Orellana's opskrift på hjertebrød bagt med oliven, rosmarin og kærlighed
SE OGSÅ: Hanne Riisgaard's opskrift på brød med sød-skærm og maltmel