Foto: Columbus Leth Find opskriften på de lækre scones med chokolade her.

Luksus chokoladescones

Forkæl familien og vennerne med scones spækket med den bedste chokolade.

printer Print
plate ca. 16 stk.

500 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
50 g sukker
½ tsk. fint salt
125 g blødt smør
2 æg
1 dl piskefløde
ca. 1 dl mælk
75 g hvid chokolade
75 g mørk chokolade
1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Kom mel i en skål sammen med bagepulver, sukker og salt. Smuldr smørret i melet, og tilsæt æggene.
  2. Saml dejen med fløde og mælk. Er dejen for tør, tilsættes lidt mere mælk. Hak chokoladen, og ælt i dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hvile ca. 30 min.
  3. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et køkkenbord i ca. 2 cm’s tykkelse.
  4. Udstik dejen til scones med en udstikker på ca. 5 cm i diameter.
  5. Læg scones på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Bag i 12-15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Scones, Chokolade og Bageopskrifter