Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Marcipanis med kirsebær
Foto: Thomas Hergaard

Marcipanis med kirsebær - opskrift fra Hjemmet

Marcipanis med kirsebær

Den skønne is med marcipan kræver ikke en avanceret ismaskine - servér den med sæsonens friske kirsebær, eller lidt syltet frugt, hvis det er vinter.

6-8 personer
Print

Arbejdstid: 20 min.
Indfrysningstid: ca. 2 timer
Kræver ikke ismaskine
150 g ren rå marcipan (groftrevet)
6 æggeblommer (pasteuriserede)
100 g sukker
1 tsk citronskal (fintrevet, usprøjtet)
2 spsk citronsaft
et lille drys fint salt
2 1⁄2 dl piskefløde (letpisket flødeskum)
Tilbehør: friske kirsebær og mynte

  1. Pisk æggeblommer med sukker, til det er helt skummende. Tilsæt citronskal og -saft og salt sammen med marcipanen.
  2. Vend flødeskum i og fyld massen i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i et par timer, til isen er fast. Servér med kirsebær og pynt med mynte.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Hjemmelavet is, Kirsebær og Marcipan