Mindre madspild: Bread pudding med ribs, marmelade og flødeskum
SPONSORERET indhold

Mindre madspild: Bread pudding med ribs, marmelade og flødeskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bread pudding er primært kendt fra det engelske køkken og har ikke et dansk navn, der klinger helt rigtigt. Men lige meget hvad vi kalder den, så smager den ganske enkelt vidunderligt. På ganske kort tid bliver tørt brød til en vidunderlig dessert.

Af: Thomas Steinmann/Lagkagehuset Foto: Stine Christiansen
04. okt. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
1 stort fad, nok til 6-8 personer | Total: 45 min

Ingredienser

6-8 skiver hvedebrød
3 æg
2,5 dl fløde
100 g sukker
1 tsk kardemomme
marmelade
lidt fløde til servering
friske ribs

Sådan laver du bread pudding

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Skær skorpen af et kernefrit hvedebrød, skær det i skiver, og dæk bunden af et smurt ildfast fad med brødet. Er formen smurt med lidt smør bliver det nemmere at få ud af formen.
  2. Pisk æg, fløde, sukker og kardemomme sammen, og hæld det over brødet.
  3. Drys lidt sukker på toppen, og bag i 15-20 minutter, til brødet har fået en flot gylden farve.
  4. Servér med ribs, marmelade og fløde.

    VIDEO: Se her, hvordan du laver breadpudding