Mindre madspild: Bread pudding med ribs, marmelade og flødeskum
Foto: Stine Christiansen På ganske kort tid bliver tørt brød til en vidunderlig dessert.

Mindre madspild: Bread pudding med ribs, marmelade og flødeskum

Bread pudding er primært kendt fra det engelske køkken og har ikke et dansk navn, der klinger helt rigtigt. Men lige meget hvad vi kalder den, så smager den ganske enkelt vidunderligt. På ganske kort tid bliver tørt brød til en vidunderlig dessert.

printer Print
clock 45 minutter
plate 1 stort fad, nok til 6-8 personer

6-8 skiver hvedebrød
3 æg
2,5 dl fløde
100 g sukker
1 tsk kardemomme
marmelade
lidt fløde til servering
friske ribs

Sådan laver du bread pudding

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Skær skorpen af et kernefrit hvedebrød, skær det i skiver, og dæk bunden af et smurt ildfast fad med brødet. Er formen smurt med lidt smør bliver det nemmere at få ud af formen.
  2. Pisk æg, fløde, sukker og kardemomme sammen, og hæld det over brødet.
  3. Drys lidt sukker på toppen, og bag i 15-20 minutter, til brødet har fået en flot gylden farve.
  4. Servér med ribs, marmelade og fløde.

    VIDEO: Se her, hvordan du laver breadpudding

Bagom opskrifterne med brødrester

Alle opskrifterne er udviklet af bager Thomas Steinmann fra Lagkagehusets Innovationsbageri i Hørsholm, hvor også kokken Jesper Kirketerp og konditor Palle Wiby Sørensen huserer.

kokkene-bag-opskrifterne.jpg

Her eksperimenterer de med nye tiltag til Lagkagehusets sortiment af brød, kager, salater, sandwich og grød.

Lagkagehuset har mere end 300 bagere og konditorer over hele landet, der sørger for friskbagt brød og kager i de knap 100 bagerier og butikker i Danmark.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madspild og Dessert