Mindre madspild: Øllebrød med flødeskum og friske bær
SPONSORERET indhold

Mindre madspild: Øllebrød med flødeskum og friske bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Øllebrød er smagen af barndom for mange af os, men retten kan varieres i så heftig grad, at den også kan spottes på gourmetrestauranters menukort. Her er den i en klassisk version med flødeskum og med masser af friske bær.

Af: Thomas Steinmann/Lagkagehuset Foto: Stine Christiansen
04. okt. 2019 | Mad | ALT for damerne
Øllebrød til 4 personer | Total: 15 min

Ingredienser

300 g rugbrød
2 dl hvidtøl
1,5 dl sødmælk
75 g vand
50 g sukker
1 håndfuld friske bær
fløde til flødeskum

Sådan laver du øllebrød

  1. Riv eller skær rugbrødet i grove stykker, og sæt det i blød i hvidtøl natten over.
  2. Kog rugbrødet, vand, mælk og sukker, op i en gryde i 2-3 minutter ved middelvarme, og blend det i blender eller med stavblender til en lidt grov konsistens.
  3. Servér straks med friske bær og blød flødeskum.

    VIDEO: Se her, hvordan du laver øllebrød

Anbefalet til dig