Mindre madspild: Rugbrødslagkage
SPONSORERET indhold

Mindre madspild: Rugbrødslagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rugbrødslagkagen er en klassiker på det sønderjyske kagebord – og så er det en genial måde at få brugt dit daggamle rugbrød og samtidig få stillet den søde sult.

Af: Thomas Steinmann/Lagkagehuset Foto: Stine Christiansen
04. okt. 2019 | Mad | ALT for damerne
1 lagkage | Total: en time

Ingredienser

6 æg
200 g brun farin
2 spsk kakaopulver
1 1/2 tsk bagepulver
100 g rugbrød, revet
0,5 liter fløde
en god solbærmarmelade
smør til formen

Sådan laver du rugbrødslagkage

  1. Varm ovnen til 175 grader.
  2. Pisk æg og farin i en skål for sig. Sigt kakaopulver og bagepulver, og vend det med revet rugbrød. Bland nu tørmassen sammen med æggemassen, og kom det i en smurt form på ca. 22-25 cm.
  3. Bag i ca. 30 minutter. Prik i dejen for at se, om den er færdig, ellers giv den 5-10 minutter mere i ovnen. Lad den afkøle lidt, og skær den tværs igennem.
  4. Når bundene er kølet ned, piskes fløden let. Saml lagkagen med et lag af solbærsyltetøj og letpisket fløde i midten og et lag flødeskum på toppen. Sigt evt. lidt kakao over.


TIP Bundene kan med fordel fryses. Pak dem godt ind, når de er kølet ned, og læg dem i fryseren.

VIDEO: Se her, hvordan du laver rugbrødslagkage