Moussaka

Moussaka - opskrift fra Hendes Verden

Moussaka

Lækker mad i fad

printer Print
plate 6 personer

2 auberginer
200 g kartofler
1 spsk. olivenolie
2 løg
4 stilke bladselleri
1 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
2 fed hvidløg
1 spsk. friskhakket rosmarin eller brug tørret oregano
1 dl bouillon
salt, peber
1 portion bechamelsauce
100 g reven gratineringsost
Bechamelsauce:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl kogende letmælk
salt, peber
evt. lidt friskrevet muskatnød

  1. Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 min. Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
  2. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel aubergineskiver og kartoffelskiver på bagepapir på en bageplade. Pensl med olie. Stil det i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe.
  3. Hak løgene. Skær bladsellerien i små tern. Svits løg og bladselleri i olie. Kom kødet i, og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, finhakket hvidløg, rosmarin og bouillon. Lad det småkoge under låg ca. 30 min.
  4. Fordel auberginer, kartofler og kødsauce lagvist i et smurt ovnfast fad. Fordel bechamelsauce over. Drys osten over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på andennederste ovnribbe i ca. 40 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Moussaka og Hovedret