Kylling med rosmarin, tomater og aubergine
Foto: Mikkel Adsbøl

Kylling med rosmarin, tomater og aubergine - opskrift fra Hendes Verden

Nem mad i fad: Kylling med rosmarin, tomater og aubergine

Skøn mad i fad: Lækker helstegt kylling i ovnen - fordel løg, tomater og aubergine i bunden af et fad og læg kyllingen ovenpå. Så kan den passe sig selv i ovnen, mens du laver noget andet...

printer Print
plate 4 personer

6 tomater
1 aubergine
3 løg
1 parteret kylling, ca. 1400 g
100 g sorte oliven uden sten
1 håndfuld små rosmarinkviste
2 spsk. citronsaft
1-2 fed presset hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt, peber

  1. Skær tomaterne i halve. Skær auberginen i skiver. Skær løgene i både.
  2. Bland grøntsagerne i et fad smurt med olie. Fordel kyllingestykker og oliven over. Drys rosmarin over.
  3. Pisk citronsaft, hvidløg og olivenolie sammen, og dryp over. Krydr med salt og peber.
  4. Stil kyllingefadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe.
  5. Tjek, at kødet er gennemstegt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Aubergine og Hovedret