Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kylling med rosmarin, tomater og aubergine
Foto: Mikkel Adsbøl

Kylling med rosmarin, tomater og aubergine - opskrift fra Hendes Verden

Kylling med rosmarin, tomater og aubergine

plate 4 personer
printer Print

6 tomater
1 aubergine
3 løg
1 parteret kylling, ca. 1400 g
100 g sorte oliven uden sten
1 håndfuld små rosmarinkviste
2 spsk. citronsaft
1-2 fed presset hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt, peber

  1. Skær tomaterne i halve. Skær auberginen i skiver. Skær løgene i både. Bland grøntsagerne i et fad smurt med olie. Fordel kyllingestykker og oliven over. Drys rosmarin over. Pisk citronsaft, hvidløg og olivenolie sammen, og dryp over. Krydr med salt og peber.
  2. Stil kyllingefadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Tjek, at kødet er gennemstegt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling og Hovedret