
Lakselasagne
Hjemmelavet lasagne med laks er en rigtig klassiker.
Ingredienser
Lakselasagne
300 g snittet spidskål
6 tomater
400 g laksefilet uden skind
1 portion bechamelsauce
250 g friske lasagneplader
125 g frisk mozzarellaost
Bechamelsauce:
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
5 dl kogende letmælk
salt, peber
lidt friskrevet muskatnød
150 g revet mild gratineringsost
Tilbehør: italiensk brød
Sådan laver du lakselasagne
1. Kog spidskålen op i letsaltet vand 4-5 min. Afdryp den i en sigte. Skær tomaterne i skiver.
2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring 4-5 min. Smag til med salt, peber og muskatnød.
3. Fordel lasagneplader, spidskål, tomatskiver, 1½ cm tykke skiver af laksefileten og bechamelsauce lagvist i et smurt ovnfast
fad. Riv den friske mozzarella på råkostjernet, og drys den over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
SE OGSÅ: Lasagne på den nemme måde
SE OGSÅ: Auberginelasagne med tomat og mozzarella
SE OGSÅ: Sellerilasagne de luxe
Tip
Du kan bruge mornaysauce, hvis du vil gøre det ekstra nemt.