Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sellerilasagne de luxe
Foto: Anders Schønnemann Sellerilasagne de luxe

Opskrift på sellerilasagne de luxe

Sellerilasagne de luxe

Det her virker! Selvom sellerilasagne lyder alt for sundt, så smager det totalt godt og snasket!

plate Sellerilasagne til 3-4 personer
printer Print

Sellerilasagne de luxe

500 g kalvekød i tern, alternativt hakket kød
olivenolie
2 løg
3 fed hvidløg
1 lille aubergine
300 g smagfulde tomater
1 håndfuld frisk oregano
1 dl rødvin
1 dl vand
700 g mosede tomater
salt og peber

Lasagne:
1 knoldsellerikogende vand
1 spsk smør
salt
400 g hytteost
40 g parmesan

Sådan gør du

Brun kødet i olivenolie i en stor, varm gryde. Hak løg og hvidløg fint, og kom begge dele i gryden, når kødet har taget farve. Løgene skal ikke tage farve, men sautere kort. Riv auberginen på den grove side, og hak tomaterne. Kom begge dele i gryden, og lad det hele falde sammen. Kom oregano på og rødvin. Kog op, og tilsæt vand og mosede tomater. Lad saucen simre i 1 – 1 ½ time under låg. Smag til med salt og peber.

Lasagne:
Skær skrællen af sellerien, og halver den. Skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom sellerien i kogende vand tilsat lidt smør og salt. Lad den trække i 10 minutter, eller kog den op i 1 minut.Dryp sellerien grundigt af.

Læg lidt kødsauce i bunden af et ovnfast fad. Top med selleriplader, mere kødsauce, hytteost osv. Indtil du slutter med hytteost på toppen. Riv parmesan over lasagnen, og bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Server straks, gerne med en frisk salat til.

TIP:
Du kan også bruge fuldkorns-lasagneplader, grillede skiver af squash, aubergine, peberfrugt eller alt muligt andet somplader.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lasagne, Oksekød og Hovedret