Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Moussekage
Foto: Thomas Hergaard

Moussekage - opskrift fra Hjemmet

Moussekage

<br><br>Arbejdstid: 1½ time<br> Koge/bagetid: 25 min.<br> Køletid: 6 timer<br> Ikke fryse-egnet<br>

(1 kage til ca. 12 personer)
Print

Rød dej:
25 g blødt smør
3 spsk sukker
1 spsk æggehvide
3 spsk mel
rød frugtfarve
Lys dej:
4 æg
125 g sukker
125 g mel
½ tsk bagepulver
50 g smeltet smør
De 2 slags frugtmousse:
3+3 blade husblas
250 g rabarber (små stykker)/250 g jordbær
75+75 g sukker
½+ ½ dl vand
1+1 dl piskefløde
Vaniljemousse:
3 blade husblas
1 stang vanilje
3 spsk sukker
¼ l kaffefløde
2 æg
3 spsk sukker
1 dl piskefløde
Pynt:
friske jordbær
mynte eller citronmelisse

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rør den røde dej sammen og tilsæt farve, så den er lyserød eller rød. Fyld dejen i en lille sprøjtepose og sæt små toppe på en bageplade med bagepapir (30x40 cm).
  2. Pisk æg og sukker til den lyse dej til en tyk og luftig creme (8-10 min.) med en håndmikser. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen à 2 omgange. Vend smeltet smør i dejen og bred den forsigtigt ud over de røde toppe. Bag kagebunden 10-15 min., til overfladen er gylden, og dejen er gennembagt.
  3. Vend den bagte dej ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Træk forsigtigt bagepapiret af kagebunden og skær den ud i en cirkel på 20 cm i diameter og tre ca. 8 cm brede baner. Læg banerne langs inderkanten af en springform (22 cm) med prikkerne ud mod formens kant – skær dem til, så de passer. Læg cirklen i bunden med prikkerne nedad.
  4. Rabarbermousse:
    Udblød 3 blade husblas i koldt vand. Kog rabarberne med sukker og vand ca. 5 min. og pres mosen gennem en sigte. Knug vandet af husblassen, smelt den i den varme rabarberpuré og lad det køle af. Pisk 1 dl fløde til skum og vend den i rabarberpureen. Fyld moussen i kageformen og stil den i køleskabet.
  5. Vaniljemousse:
    Udblød husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med vaniljestang, sukker og kaffefløde og kog det igennem et par min. Pisk æggene godt sammen med sukker og pisk den varme vaniljefløde i. Hæld det tilbage i gryden, og pisk det over varmen, til det tykner – det må ikke koge. Tag gryden af varmen og tilsæt knuget husblas. Si cremen over i en skål og lad den afkøle. Pisk piskefløden til skum og vend den i vaniljecremen. Fordel den over den stivnede rabarbercreme og stil kagen i køleskabet.
  6. Jordbærmousse:
    Udblød de sidste 3 blade husblas i koldt vand. Kog en lage af sukker og vand. Blend de rensede jordbær med sukkerlagen og smelt husblassen i pureen. Pisk den sidste dl fløde til skum og vend det i den afkølede jordbærpuré. Fordel den over den stivnede vaniljemousse og stil den i køleskabet mindst 3 timer. Tag kagen ud af formen og pynt med friske jordbær og lidt mynte eller citronmelisse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter