Opskrift på små lagkager
SPONSORERET indhold

Små fine minilagkager, som ungerne vil elske

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tag ungerne med i køkkenet og lav de fineste små lagkager. Her får du opskriften på fine små lagkager, som du selv kan lave. Bag lagkagebundene i muffinsforme, så de får den helt rigtige mini-størrelse. Fyld lagkagebundene med hindbær eller blåbær, marmelade og piskefløde.

Foto: Tia Borgsmidt
12. okt. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
6 små lagkager | Total: en time

Ingredienser

Bundene:
60 g blødt smør
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
1 spsk. citronsaft
½ dl mælk
125 g hvedemel
1 lille tsk. bagepulver

Pynt:
½ l piskefløde
250 g hindbær eller blåbær eller en blanding
6 spsk. hindbær eller blåbærmarmelade

Glasur:
4 dl flormelis
ca. 3 spsk. vand

Sådan laver du mini-lagkager

1. Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det sammen med en håndmikser, til det er cremet. Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i skålen. Pisk igen ca. 1 min. Kom citronsaft, mælk, hvedemel og bagepulver i skålen. Pisk igen i kort tid, kun lige til dejen er blandet.

2. Kom dejen i 6-7 store muffinforme. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem.

3. Kom bærrene i en si, og skyl dem med koldt vand. Afdryp dem godt. Skær 6 af muffinsene over. Smør den nederste del med marmelade. Fordel lidt bær over. Hvis du bruger hindbær, kan du mose dem lidt med en gaffel. Læg toppen over.

4. Kom flormelis i en skål, og rør vandet i til en glat glasur. Fordel lidt glasur over hver lille lagkage.

5. Kom piskefløden i en skål. Pisk fløden til skum med en håndmikser. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt flødeskum på kagernes kant. Pynt kagerne med friske bær på toppen. Har du bær og flødeskum tilovers, så server det til i små skåle.

Anbefalet til dig