
SPONSORERET indhold
Jordbærlagkage med hyldeblomst
Kombiner jordbær og hyldeblomster i en klassisk dansk sommerlagkage.
Ingredienser
Til en stor lagkage:
BUNDE:
3 æg
125 g rørsukker
½ vaniljestang, kornene herfra
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g marcipan
1 lime, fintrevet skal og saft herfra
lidt smør og sukker til springformen
CREME/FYLD:
3½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
½ vaniljestang
1 dl piskefløde
3 æggeblommer
2½ spsk maizenamel
2½ dl piskefløde til flødeskum
2-3 dl god jordbærmarmelade
250-400 g jordbær, skåret i skiver
lidt hyldeblomster til pynt
Sådan gør du
- Pisk æg, rørsukker og vanilje sammen med en elpisker, til det bliver let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i æggemassen.
- Riv marcipanen groft, og rør også det i dejen sammen med revet limeskal og saft.
- Smør en springform med smør, og drys med lidt sukker i kanten. Hæld dejen heri, og smør den jævnt ud i formen. Bag bunden i 25-30 minutter ved 200 grader.
- Tag den ud, og afkøl helt. Når kagen er afkølet, skal den skæres igennem til 3 bunde.
- Til fyldet kommes hyldeblomstsaft og vanilje i en gryde, og bringes til kogepunktet. Hæld piskefløde i, og tag gryden af varmen.
- Rør æggeblommer sammen med maizenamel i en skål, og hæld 1 dl af den varme hyldeblomstsaft heri.
- Rør hurtigt rundt. Hæld maizenablandingen i gryden, og pisk det sammen med resten af saften. Bring det til kogepunktet, og lad det koge under konstant piskning, til det tykner. Tag vaniljestangen op, og hæld lagkagecremen i en skål og afkøl.
- Pisk fløden til skum, og bland først ¼ del af flødeskummet i lagkagecremen, og rør det godt igennem, så der ikke er nogle klumper i. Vend herefter resten af flødeskummet i.
- Find et lagkagefad frem. Smør bundene med marmelade, og læg dem på med creme og lidt jordbær mellem hvert lag.
- Afslut med creme og masser af jordbær på toppen. Pynt også gerne med hyldeblomster.