Lagkage med rabarber
SPONSORERET indhold

Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En blød, mandelbund lagt sammen omkring sprøde rabarber og en syrligt-sød vaniljecreme. Det er muligvis forårets bedste kage! Og så er den tilmed supernem. Her får du opskriften på den lækre lagkage med rabarber.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
19. maj. 2022 | Mad | ALT for damerne
8-10 personer

Ingredienser

  • Råsyltede rabarber:
    250 g hvidt sukker
    3 dl vand
    400 g rabarber
    50 g spansk kørvel*
  • Bunde:
    8 æg
    250 g palme- eller rørsukker
    300 g mandler
    1 knsp fint salt
  • Vaniljecreme:
    1 dl A38
    4 dl piskefløde
    2 vaniljestænge, kornene heraf
    2-3 spsk flormelis
  • Pynt:
    Spansk kørvel eller mynte

Sådan gør du

  1. Råsyltede rabarber: Bring sukker og vand samt evt. stjerneanis (se *) i kog, og lad det koge sammen i 2 min. Skær rabarberne millimetertyndt ud, og kom dem op i en beholder.
  2. Hæld sukkerlagen over, og dæk beholderen til med et låg eller madfilm.
  3. Sæt rabarberne på køl frem til servering. Sigt saften fra rabarberne (brug f.eks, som saftevand, blandet op med vand), og vend dem med grofthakket spansk kørvel, hvis du kan skaffe det.
  4. Bunde: Tænd ovnen på 170 grader varmluft, og smør en springform med smør. Pisk æg og sukker med en elmikser til det er lyst og skummende, det tager 4-5 min.
  5. Blend mandlerne til fint mel i en blender, og vend dem med saltet i æggesnapsen. Hæld dejen i springformen og sæt den på midterste rille i ovnen.
  6. Bag i ca. 30 min, test med en nål eller lille kniv, om bunden er færdig. Hænger der ikke noget ved, når en nål eller kniv stikkes i kagen, er den bagt tilstrækkeligt.
  7. Lad bunden køle helt at i formen.
  8. Tag den afkølede bund ud af formen, og flæk den i to dele.
  9. Vaniljecreme: Pisk yoghurt, piskefløde og vaniljekorn sammen til en tyk creme. Smag til med flormelis.
  10. Samling: Smør den nederste bund med et lag creme, kom halvdelen af rabarberne på toppen, og læg den øverste bund ovenpå
  11. Fortsæt med endnu et lag creme og rabarber.
  12. Pynt: Pynt med spansk kørvel og meget gerne de smukke kørvelblomster. Alternativt kan du bruge schweizermynte.

*Spansk kørvel er en lakridssmagende urt, som vokser vildt og i mange haver. Den blomstrer smukt med hvide blomster her i maj. Du skal være meget heldig for at finde spansk kørvel til salg i butikkerne. Til de råsyltede rabarber kan du sagtens undvære spansk kørvel, men lakridssmagen sætter prikken over i'et. Tilføj 2 stk. stjerneanis til sukkerlagen, hvis du gerne vil have den til at smage af lakrids. Som pynt på kagen kan du erstatte med f.eks. schweizermynte.
 

Anbefalet til dig