Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
Foto: Stine Christiansen/Skovdal
ALT for damerne

Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler

Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler

Her har du den mest perfekte kage til sommerens fester med en bund af mandler og hvid chokolade og ensyrligtsød parfait i midten. Den er så nem at lave, at de fleste kan være med, om end du skal sætte et par timer af til de mange forskellige processer. Men hvis du så er rundhåndet med pynten på toppen, kan den til gengæld ikke undgå at blive smuk at se på. Opskrift til 10-12 personer.

Af Mette Helbæk 15.maj.2018 Mad

2 TIME 0 MIN.

10-12

Bund:
200 g smør
200 + 100 g hvid chokolade , grofthakket
3 æg
25 g sukker
1/2 tsk salt
250 g mandler blendet til mel

Parfait:
500 g jordbær
100 g sukker
½ l piskefløde
5 æggeblommer
50 g sukker

Pynt:
50 g hasselnødder
300 g jordbær
50 g hvid chokolade
skovjordbær til pynt

Sådan laver du sommer(is)lagkage

Bund:
1. Sæt ovnen på 170 grader varmluft. Kom smør i tern og 200 g hvid chokolade i en skål – i den rækkefølge. Smelt det over vandbad, og rør smør og chokolade godt sammen.

Find flere tips til nem aftensmad

2. Pisk æg, sukker og salt grundigt sammen i en skål. Vend først smeltet smør og chokolade med æg og sukker. Fortsæt herefter med at vende mandelmel og 100 hvid, hakket chokolade i dejen. Rør kun lige akkurat så meget, som det er nødvendigt.

3. Hæld dejen i en springform med bagepapir, og bag ca. 25-30 minutter. Tjek med en nål eller en lille kniv, om kagen er færdig ved at stikke midt i den. Hænger der ikke dej fast på nålen/kniven er den færdig. Køl af.

Parfait:
1. Blend jordbær med sukker til en jævn coulis, og kog den sammen i 10 minutter. Lad den køle af til stuetemperatur.

2. Pisk alle ingredienser til isen samt halvdelen af den afkølede coulis sammen til en lind creme.

Samling og frysning:
1. Hæld ismassen på toppen af kagebunden i springformen. Kom resten af coulisen ovenpå, og rør forsigtigt rundt i massen med en ske, så couliseen danner et fint mønster i isen.

2. Kom islagkagen i fryseren i minimum 4 timer inden servering.

Pynt:
Rist hasselnødderne i ovnen på 170 grader varmluft 8-10 minutter, til den brune hinde løsner sig. Nulr hinden af. Skær jordbærrene i passende stykker. Fordel jordbær og nødder på toppen af kagen, og riv flager af hvid chokolade ud over. Pynt med skovjordbær. Jo mere, jo bedre!

 

Henter...