Nem Eton mess-iskage
Foto: Betina Hastoft En traditionel dessert i en ny version.

Nem Eton mess-iskage

Eton mess er en traditionel engelsk dessert fyldt med jordbær, marengs og fløde. Her er den lavet i er skøn og sommerlig version, hvor desserten er lavet som en fin lille iskage.

printer Print
plate 6 stk.

  • 1 liter god vaniljeis
  • 250 g hindbær
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 pakke marengs (100 g)
  • 2½ dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Optø vaniljeisen, til den bliver blød og til at arbejde med.
  2. Gem 50 g hindbær til at pynte med. Mos resten af hindbærrene sammen med vaniljesukker med en gaffel.
  3. Pisk vaniljeisen sammen med moste hindbær til en blød creme.
  4. Knus halvdelen af marengsene, og vend dem i iscremen. For mindre forme eller en springform med film, der går udover kanterne.
  5. Kom iscremen i form(ene), og frys ned i mindst 5 timer.
  6. Pisken fløden til skum. Smør flødeskum ud på 6 tallerkner. Sæt en iskage ovenpå. Knus marengs over, og pynt med hindbær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Islagkage og Dessert