Opskrift på jødekager
Foto: Mikkel Adsbøl Lækre nybagte jødekager bringer julestemning & glæde overalt.

Jødekager

Jødekager

Kom alle julens velduftende krydderier i dit bagværk, det dufter og smager, så englene synger! Her får du opskriften på de klassiske julesmåkager, jødekager.

printer Print
clock 30 minutter
plate Ca. 50 stk. jødekager

Dej til jødekager:
150 g smør
250 g hvedemel
100 g sukker
1 æg


Pensling:
1 æg
50 g grofthakkede mandler
3 spsk. sukker
2 tsk. kanel

Sådan bager du jødekager

1. Smuldr smørret i melet, og kom sukkeret i. tilsæt æg, og ælt hurtigt dejen sammen.

 

2. Stil dejen tildækket i køleskab en halv times tid, inden du udruller den til en tynd plade. udstik dejen i små runde kager, 5-6 cm i diameter. Stil dem på bagepapir. Pensl kagerne med sammenpisket æg. Bland mandler, sukker og kanel, og drys det over kagerne. 

 

Bag kagerne ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe 6-8 min.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Jul, Kage og Bageopskrifter