
Julesnegle med tranebær og appelsin
Ærmerne op og bagegrejet frem – her kan ungerne virkelig få en god eftermiddag i julebagningens tegn.
Ingredienser
Dej til julesnegle
125 g smør
5 dl mælk
125 g sukker
1 tsk kardemomme
25 g gær
600 + 75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
Fyld til julesnegle
200 g brun farin
100 g blødt smør
1 øko-appelsin, revet skal heraf
1½ spsk kanel
1 tsk kardemomme
75 g tørrede tranebær
1 æg til pensling
glasur af 100 g flormelis og lidt vand
Sådan bager du julesnegle med tranebær og appelsin
1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk og sukker. Kom den lune mælkeblanding i en stor skål eller røremaskine, og tilsæt kardemomme. Rør gæren ud, og lad det stå 5 min, til gæren får mælken til at boble.
2. Rør de 600 g mel i dejen, til du har en ensartet og ret våd dej. Dæk skålen med plastfolie eller et rent viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Bland resten af melet med bagepulver og natron, og ælt det i dejen.
3. Tilsæt mere mel, hvis dejen er meget våd. Du skal have en spændstig, fugtig dej, som ikke klistrer, men som ikke har så meget mel i sig, at den bliver tung. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 40 x 60 cm. Rør brun farin sammen med smør, appelsinskal, kanel og kardemomme, og smør det ud over dejen i et ensartet lag.
4. Drys tranebærrene over, og rul dejen tæt sammen på den lange led. Skær dejpølsen ud i 12-14 tykke skiver, og kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Læg dem med ca. 1 cm’s afstand til hinanden.
5. Dæk bradepanden med et rent viskestykke, og lad kagerne efterhæve i 30 min, imens du varmer ovnen op til 180 grader. Bland æg med en smule vand, og pensl sneglene. Bag dem i 30 min, til de er gyldne. Lad dem køle helt af, før du dekorerer dem med glasur.
PRØV OGSÅ: Syltede tranebær med appelsin