
SPONSORERET indhold
Vaniljekranse fra Den Gamle By
Når bageren i Den Gamle By i Aarhus bager vaniljekranse, bliver småkagerne større, mere rustikke og knasende, end de kranse vi normalt forsøder julen med. Her er opskriften fra 1866 - og resultatet smager himmelsk.
Ca. 80 stk. vaniljekranse |
Total: 45 min
Ingredienser
Vaniljekranse
- 500 g mel
- 1 æg
- 350 g smør
- 250 g sukker
- ½ stang vanilje
- 250 g søde hakkede mandler
- 15 g bitre stødte mandler
Sådan laver du vaniljekranse fra Den Gamle By
- Hak vaniljestangen fint.
- Hak mandlerne og rist dem.
- Ælt mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler godt sammen, så dejen slipper hænderne. Rul en tyk pølse. Gnid lidt ekstra mel på fingrene. Skær små stykker af dej-pølsen og tril dem til cirka 12 lange stykker og form kranse med et temmelig stort hul.
- Vil du have riller på, så tryk dejen gennem en kødhakker.
- Vaniljekransene skal i en 180 grader varm ovn og bages i 15-20 minutter – til de er jævnt lysebrune.
Tip
Bitre mandler er dyre og svære at få fat på. Rist i stedet mandlerne – det gør dem mere smagfulde. Opskriften er fra Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for små Husholdninger fra 1866.