GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljespecier
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs opskrift på sprøde vaniljespecier.

Specier opskrift

Blomsterbergs vaniljespecier

Disse specier med vanilje har en ganske særlig betydning for Mette Blomsterberg.

printer Print
clock 15 minutter
plate Ca. 45 stk. vaniljespecier

Mette Blomsterbergs vaniljespecier

1 vaniljestang, gerne polynesisk
250 g hvedemel
200 g smør, saltet
100 g flormelis

Sådan laver du Mette Blomsterbergs vaniljespecier

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.

Ælt alle ingredienser til en ensartet dej, der formes til en lang pølse, diam. som en femkrone. Læg den i køleskab en time, og skær den herefter i ½ cm tykke skiver. Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 10-12 minutter.

Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.

SE OGSÅ: Blomsterbergs kanelcookies

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Småkager, Julesmåkager, Kage, Dansk mad og Dessert