Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljespecier

Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs opskrift på sprøde vaniljespecier.

Specier opskrift

Blomsterbergs vaniljespecier

Disse specier med vanilje har en ganske særlig betydning for Mette Blomsterberg.

star star star star star
(22) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 15 minutter
plate Ca. 45 stk. vaniljespecier
Ingredienser

Mette Blomsterbergs vaniljespecier

  • 1 vaniljestang, gerne polynesisk
  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør, saltet
  • 100 g flormelis

Sådan laver du Mette Blomsterbergs vaniljespecier

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  2. Ælt alle ingredienser til en ensartet dej, der formes til en lang pølse, diam. som en femkrone. Læg den i køleskab en time, og skær den herefter i ½ cm tykke skiver. Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 10-12 minutter.
  3. Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.

SE OGSÅ: Blomsterbergs kanelcookies

Om opskriften siger Mette Blomsterberg selv:

"Denne opskrift er oprindelig min mors og stammer fra hendes unge, sjove år på husholdningsskole. Nu har jeg desværre kun min mor i mit hjerte, så denne opskrift har en ganske særlig betydning for mig – og bare duften af kagerne bringer dejlige minder fra en tid, der aldrig kommer tilbage."

star star star star star
(22) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Småkager, Julesmåkager, Kage, Dansk mad og Dessert

610x200_woordy_knap2.jpeg