
SPONSORERET indhold
Blomsterbergs vaniljespecier
Disse specier med vanilje har en ganske særlig betydning for Mette Blomsterberg.
Ca. 45 stk. vaniljespecier |
Total: 15 min
Ingredienser
Mette Blomsterbergs vaniljespecier
- 1 vaniljestang, gerne polynesisk
- 250 g hvedemel
- 200 g smør, saltet
- 100 g flormelis
Sådan laver du Mette Blomsterbergs vaniljespecier
- Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
- Ælt alle ingredienser til en ensartet dej, der formes til en lang pølse, diam. som en femkrone. Læg den i køleskab en time, og skær den herefter i ½ cm tykke skiver. Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 10-12 minutter.
- Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.
SE OGSÅ: Blomsterbergs kanelcookies
Om opskriften siger Mette Blomsterberg selv:
"Denne opskrift er oprindelig min mors og stammer fra hendes unge, sjove år på husholdningsskole. Nu har jeg desværre kun min mor i mit hjerte, så denne opskrift har en ganske særlig betydning for mig – og bare duften af kagerne bringer dejlige minder fra en tid, der aldrig kommer tilbage."