Oreomuffins med chokoladecreme
Foto: Columbus Leth Lækre oreomuffins med chokoladecreme.

Oreomuffins med chokoladecreme

De fleste børn elsker kiksene Oreo – også i hjemmebagte muffins med masser af chokolade.

printer Print
plate ca. 12 stk.

12 oreos
50 g mørk chokolade
150 g smør
150 g lyst rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Chokoladefrosting:

50 g smør
150 g flormelis
25 g kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
100 g flødeost naturel

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Halver oreos, så du har en kiks med creme og en uden. Knus oreos uden creme.
  2. Hak chokoladen groft. Smelt 100 g af chokoladen i en skål over vandbad.
  3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der stadig piskes.
  4. Bland hvedemel med bagepulver og salt, og rør i dejen, til den er ensartet. Tilsæt den smeltede chokolade. Rør dernæst hakket chokolade og knuste oreos i dejen. Gem evt. lidt af de knuste oreos til pynt.
  5. Fyld lidt dej i bunden af hver muffinsform, og læg nu oreo-delen med creme i formen. Fyld formene op med resten af dejen, og bag kagerne i ca. 20 min. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Afkøl kagerne.
  6. Pisk alle ingredienserne til chokoladefrostingen sammen. Fordel i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Drys med resten af de knuste oreos.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Muffins, Chokolade og Bageopskrifter