
Gormâs Julepizza: Brug dine julerester på pizzaen
Hvert år lander der for ca. 700 kr. julemad i skraldespanden hos en almindelig, dansk familie, og sammenlagt kasserer danskerne julemad for mere end 1 milliard kroner om året. Det har fået altid opfindsomme og madglade Gorm Wisweh, manden bag Gormâs Pizza, til at komme med sit bud på, hvordan vi får mest mulig glæde af juleresterne.
Ingredienser
Gorm Wisweh fra Gorm's Pizza har leget med forskellige smagsvarianter, og resultatet er en julepizza med tomat, mozzarella, confiteret and, mascarpone, frisk peberrod, rødkål, appelsin, hasselnødder og bredbladet persille.
Ingredienser til Gorm's Julepizza:
165 g pizzadej - få opskriften her
1 ½ dl tomatsovs
70 g frisk mozzarella
100 g anderester eller confiteret and
2 spsk. mascarpone
frisk peberrod
lidt frisk, fintsnittet rødkål
1 appelsin
lidt olivenolie
Sådan laver du julepizza
- Snit rødkålen fint, og vend den med groft hakket persille og fileter af appelsin samt lidt saft. Lad det trække 10 minutters tid.
- Pluk andekødet i passende bidder.
- Rul bunden ud (30 cm i diameter), og fordel en skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade ½ cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.
- Pluk halvdelen af mozzarellaen, og fordel jævnt over bunden.
PRØV OGSÅ: Julepizza - Fordel nu and ud over pizzaen. Husk, at enkel og moderat fyld er vejen til skarpe pizzaer (ja, jeg ved godt, det går lidt imod julens monsterportioner-tradition)
- Put 6 små tesketoppe mascarpone på pizzaen hist og her.
- Dryp med lidt olivenolie.
- Bag ca. 4-5 min. eller til skorpen er gylden og sprød ved ovnens højeste temperatur. Meget gerne på en bagesten.
- Pynt den færdige pizza med den råmarinerede rødkålssalat og en god omgang friskrevet peberrod.
Stop Madspild - også i julen
Hvert ĂĽr lander der for ca. 700 kr. julemad i skraldespanden hos en almindelig, dansk familie, og sammenlagt kasserer danskerne julemad for mere end 1 milliard kroner om ĂĽret.
Julen er desvÌrre ogsü en højtid for madspild, fordi vi ofte laver rigeligt mad. Det har füet madentreprenøren Gorm Wisweh til at kreere en julepizza baseret pü julens mange rester. Gorm har leget med forskellige smagsvarianter, og resultatet er en julepizza med tomat, mozzarella, confiteret and, mascarpone, frisk peberrod, rødkül, appelsin, hasselnødder og bredbladet persille.
- For mange danskere er julen forbundet med store middagsselskaber, hvor der ikke skal mangle noget. Vi kommer nemt til at lave alt for meget mad, og desvĂŚrre ender det meste med at blive smidt ud, fordi vi bliver trĂŚtte af den klassiske and med kartofler, nĂĽr den bliver serveret pĂĽ tredjedagen, siger Gorm Wisweh, manden bag Gormâs Pizza.