Gorm’s Julepizza

Foto: Gorm's pizza Manden bag Gorm’s Pizza, Gorm Wisweh giver dig opskriften på en lækker pizza med julerester som topping...

Gorm Wiswehs pizza med julerester

Gorm’s Julepizza: Brug dine julerester på pizzaen

Hvert år lander der for ca. 700 kr. julemad i skraldespanden hos en almindelig, dansk familie, og sammenlagt kasserer danskerne julemad for mere end 1 milliard kroner om året. Det har fået altid opfindsomme og madglade Gorm Wisweh, manden bag Gorm’s Pizza, til at komme med sit bud på, hvordan vi får mest mulig glæde af juleresterne.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 20 minutter
plate 1 stk. pizza
Ingredienser

Gorm Wisweh fra Gorm's Pizza har leget med forskellige smagsvarianter, og resultatet er en julepizza med tomat, mozzarella, confiteret and, mascarpone, frisk peberrod, rødkål, appelsin, hasselnødder og bredbladet persille.

Ingredienser til Gorm's Julepizza:

165 g pizzadej - få opskriften her
1 ½ dl tomatsovs
70 g frisk mozzarella
100 g anderester eller confiteret and
2 spsk. mascarpone
frisk peberrod
lidt frisk, fintsnittet rødkål
1 appelsin
lidt olivenolie

Sådan laver du julepizza

 1. Snit rødkålen fint, og vend den med groft hakket persille og fileter af appelsin samt lidt saft. Lad det trække 10 minutters tid.
 2. Pluk andekødet i passende bidder.
 3. Rul bunden ud (30 cm i diameter), og fordel en skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade ½ cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.
 4. Pluk halvdelen af mozzarellaen, og fordel jævnt over bunden.

  PRØV OGSÅ: Julepizza
 5. Fordel nu and ud over pizzaen. Husk, at enkel og moderat fyld er vejen til skarpe pizzaer (ja, jeg ved godt, det går lidt imod julens monsterportioner-tradition)
 6. Put 6 små tesketoppe mascarpone på pizzaen hist og her.
 7. Dryp med lidt olivenolie.
 8. Bag ca. 4-5 min. eller til skorpen er gylden og sprød ved ovnens højeste temperatur. Meget gerne på en bagesten.
 9. Pynt den færdige pizza med den råmarinerede rødkålssalat og en god omgang friskrevet peberrod.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Stop Madspild - også i julen

Hvert år lander der for ca. 700 kr. julemad i skraldespanden hos en almindelig, dansk familie, og sammenlagt kasserer danskerne julemad for mere end 1 milliard kroner om året.

 

Julen er desværre også en højtid for madspild, fordi vi ofte laver rigeligt mad. Det har fået madentreprenøren Gorm Wisweh til at kreere en julepizza baseret på julens mange rester. Gorm har leget med forskellige smagsvarianter, og resultatet er en julepizza med tomat, mozzarella, confiteret and, mascarpone, frisk peberrod, rødkål, appelsin, hasselnødder og bredbladet persille.

 

- For mange danskere er julen forbundet med store middagsselskaber, hvor der ikke skal mangle noget. Vi kommer nemt til at lave alt for meget mad, og desværre ender det meste med at blive smidt ud, fordi vi bliver trætte af den klassiske and med kartofler, når den bliver serveret på tredjedagen, siger Gorm Wisweh, manden bag Gorm’s Pizza.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Jul, Italiensk mad, Confit de canard og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg