-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Gorm’s Julepizza: Brug dine julerester på pizzaen
Hvert år lander der for ca. 700 kr. julemad i skraldespanden hos en almindelig, dansk familie, og sammenlagt kasserer danskerne julemad for mere end 1 milliard kroner om året. Det har fået altid opfindsomme og madglade Gorm Wisweh, manden bag Gorm’s Pizza, til at komme med sit bud på, hvordan vi får mest mulig glæde af juleresterne.
1 stk. pizza
Total:20 minutter
Ingredienser
- Gorm Wisweh fra Gorm's Pizza har leget med forskellige smagsvarianter, og resultatet er en julepizza med tomat, mozzarella, confiteret and, mascarpone, frisk peberrod, rødkål, appelsin, hasselnødder og bredbladet persille.
- 165 g pizzadej - få opskriften her
- 1 ½ dl tomatsovs
- 70 g frisk mozzarella
- 100 g anderester eller confiteret and
- 2 spsk. mascarpone
- frisk peberrod
- lidt frisk, fintsnittet rødkål
- 1 appelsin
- lidt olivenolie
Sådan laver du julepizza
- Snit rødkålen fint, og vend den med groft hakket persille og fileter af appelsin samt lidt saft. Lad det trække 10 minutters tid.
- Pluk andekødet i passende bidder.
- Rul bunden ud (30 cm i diameter), og fordel en skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade ½ cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.
- Pluk halvdelen af mozzarellaen, og fordel jævnt over bunden.
- Fordel nu and ud over pizzaen. Husk, at enkel og moderat fyld er vejen til skarpe pizzaer (ja, jeg ved godt, det går lidt imod julens monsterportioner-tradition)
- Put 6 små tesketoppe mascarpone på pizzaen hist og her.
- Dryp med lidt olivenolie.
- Bag ca. 4-5 min. eller til skorpen er gylden og sprød ved ovnens højeste temperatur. Meget gerne på en bagesten.
- Pynt den færdige pizza med den råmarinerede rødkålssalat og en god omgang friskrevet peberrod.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller
PRØV OGSÅ:Julepizza