SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Nem aftensmad: Skøn julepizza
Foto: Tia Borgsmidt Nem og lækker aftensmad på 30 minutter.

Nem aftensmad: Skøn julepizza

Vi giver dig her opskriften på den nemme og lækre julepizza.

printer Print
clock 30 minutter
plate 1 pizza

Pizzadej:
25 g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
200 g fuldkornshvedemel, gerne fuldkornsdurumhvedemel
300 g hvedemel, gerne pizzamel

Fyld:
2 små rødløg eller 1 stort
2 dl tomatpizzasauce fra glas
200 g pepperonipølse i skiver f.eks. fra Hanegal
150 g reven mild ost
1 spsk. tørret oregano

Pynt:
Evt. friske basilikumblade eller lidt salat

Sådan laver du julepizza

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig.
  2. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel ca. 20 cm x 35 cm. Læg dejen på bagepapir. Form dejen til et juletræ ca. ½ cm tyk.

    PRØV OGSÅ: Gorm’s Julepizza: Brug dine julerester på pizzaen
  3. Skær løgene i tynde skiver. Kog dem i letsaltet vand ca. 3-4 min. Afdryp dem i en si.
  4. Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
  5. Fordel løg og pepperoni over. Drys ost og oregano over.
  6. Bag pizzaen ved 225 gr. ca. 18 min. Pynt evt. pizzaen med lidt friske basilikumblade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza og Nem aftensmad