Nem aftensmad: Skøn julepizza

Foto: Tia Borgsmidt Lækker og meget julet udgave af den klassiske familiepizza...

Nem aftensmad: Skøn julepizza

I den travle juletid kan det være rart med noget aftensmad, der ikke tager en krig at lave. Så her får du opskriften på en nemme og lækker julepizza, der helt sikkert vil gøre lykke hos både store og små.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 30 minutter
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: en time, 30 minutter
plate 1 pizza
Ingredienser

Pizzadej:
25 g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
200 g fuldkornshvedemel, gerne fuldkornsdurumhvedemel
300 g hvedemel, gerne pizzamel

Fyld:
2 små rødløg eller 1 stort
2 dl tomatpizzasauce fra glas
200 g pepperonipølse i skiver f.eks. fra Hanegal
150 g reven mild ost
1 spsk. tørret oregano

Pynt:
Evt. friske basilikumblade eller lidt salat

Sådan laver du julepizza

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig.
  2. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel ca. 20 cm x 35 cm. Læg dejen på bagepapir. Form dejen til et juletræ ca. ½ cm tyk.

    PRØV OGSÅ: Gorm’s Julepizza: Brug dine julerester på pizzaen
  3. Skær løgene i tynde skiver. Kog dem i letsaltet vand ca. 3-4 min. Afdryp dem i en si.
  4. Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
  5. Fordel løg og pepperoni over. Drys ost og oregano over.
  6. Bag pizzaen ved 225 gr. ca. 18 min. Pynt evt. pizzaen med lidt friske basilikumblade.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza og Nem aftensmad

610x200_woordy_knap2.jpeg