Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke
Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke

Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke

Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke

En sprød og nem hapser er altid en god start på middagen.

plate 4
printer Print

Bagetid: 45 min.
Tid i alt: 60 min.

Creme:
½ knoldselleri (500 g), skrællet og renset
35 g parmesanost
100 g flødeost
2 spsk trøffelolie (eller olivenolie)
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg, revet
4 blade hjertesalat
4 skiver groft brød
olivenolie
4 skiver lufttørret skinke
1 skalotteløg (20 g)
friske krydderurter til pynt
salt og peber

Sådan gør du

Creme:

Bag knoldselleriet i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter. Blend det bagte selleri med revet parmesanost, flødeost, trøffelolie, citronsaft og hvidløg. Smag til med salt og peber.

Dryp olivenolie på brødskiverne, og rist dem i ovnen i 5 minutter ved 200 grader. Læg lufttørret skinke ud på en bageplade, og rist skiverne ved 200 grader i 5 minutter.

Anret ristet brød med hjertesalat, sellericreme, ringe af skalotteløg og ristet, lufttørret skinke. Pynt med friske krydderurter.