Chokolade
SPONSORERET indhold

Rugboller med chokolade og tranebær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den perfekte eftermiddagsbolle sammen med en kop god te.

Af: Pernille Skjødt
22. mar. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
15-18 stk.

Ingredienser

25 g gær (eller 10 g gær, hvis du lader
dejen hæve koldt i 8-10 timer)
1 tsk salt
5 dl vand
2 spsk honning
300 g rugmel
350 g hvedemel
75 g mørk chokolade
75 g tørrede tranebær

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og rør det med salt og lunt vand. Rør honning og rugmel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er let sej, gerne på en røremaskine. Hak chokolade og tranebær, tilsæt dem til dejen, og ælt hurtigt sammen. Sæt dejen til hævning 1 time et lunt sted under et viskestykke.

Kom lidt rugmel på køkkenbordet, og form dejen i 3 aflange stykker. Skær hvert stykke i 5 stykker, og placer chokoladebollerne på bageplade med bagepapir. Lad dem hæve 30 minutter. Bag dem 15-18 minutter ved 225 grader. Server de lune rugboller med smør og en god kop te.

PRØV OGSÅ: Meyers cookies med chokolade

PRØV OGSÅ: Meyers chokolade guanja

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med syltede jordskokker