Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rugbrødsstave med kantarel-dip
Foto: Thomas Hergaard

Rugbrødsstave med kantarel-dip - opskrift fra Hjemmet

Rugbrødsstave med kantarel-dip

plate (4 personer)
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Bage/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
4-8 skiver rugbrød
1 fed hvidløg (overskåret)
1-2 spsk jomfruolivenolie
flagesalt
Dip:
100 g friske kantareller (eller 25 g tørrede)
15 g smør (eller 1 spsk olie)
3 spsk mayonnaise
3 spsk fromage frais (eller græsk yoghurt)
1 spsk sennep
2 stilke blegselleri (finthakkede)
2 spsk syltede agurker (hakkede)
2 spsk purløg (fintsnittet)
1 spsk kapers
fintrevet citronskal + citronsaft
salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Gnid brødet med hvidløget og pensl med olivenolie. Skær det i 1 cm brede stave og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt og bag dem sprøde i ovnen i ca. 10 min.
  2. Steg de rensede (eller udblødte) kantareller i 5 min. på en varm pande med fedtstof og krydr med salt og peber. Afkøl dem og hak dem med en kniv.
  3. Rør mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser og tilsæt kantareller. Smag til med citron, salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dip, Sunde snacks og Tilbehør