
Sådan laver du grillede østers
Hvis du ikke er til østers, men føler, at du skal give dem en ny chance, så er det her en superfed måde at genstarte på.
Ingredienser
Sherryviniagrette:
3 spsk sherryeddike
3 spsk olivenolie
1 spsk finthakket skalotteløg
salt
Limedressing:
¼ dl limesaft
20 dråber tabasco
1 spsk finthakket forårsløg
Citrondressing
1 citron
3 spsk olivenolie salt
Østers:
12–24 østers
Sådan laver du grillede østers
Sherry vinaigrette: Rør eddike, olie, løg og salt sammen. Limedressing: Rør lime, tabasco og forårsløg sammen.
Citrondressing: Halvér citronen, og grill den på skærefladen. Den skal tage godt med farve. Pres saften fra den varme citron, og rør den med olivenolie. Smag til med salt.
Østers: Læg hele østers på den varme grill, og lad dem grille i 4-6 minutter (alt efter hvor varm grillen er). Du kan se, at de er klar, når de åbner sig en smule, og der begynder at boble lidt vand ud af dem. Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af. Åbn østersene med en østerskniv, løsn dem, og servér dem straks med de tre dressinger.
PRØV OGSÅ: Sådan laver du sprødstegt sandart med spinat og citronfløde