-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Scones med tranebær og mandelflager
14-16 stk.
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 125 g tranebær eller rosiner
- 1½ dl mælk
- 1½ dl kærnemælk
- Pynt:
- 30 g mandelflager og evt. 2-3 spsk. perlesukker
- Tilbehør:
- smør eller flødeost og syltetøj
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt salt. Smuldr smørret i blandingen. Kom sukker og tranebær i. Rør mælk og kærnemælk i. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til cirkler på 2½ cm´s tykkelse og 7-8 cm i diameter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og evt. perlesukker. Bag dem ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
- Server scones lune.