
Svinemørbrad med pestokartofler
Savner du inspiration til hverdagsmaden, og vil du gerne undgå at smide for meget mad i skraldespanden, så er denne opskrift fra kogebogen ”Mad til 2 dage” af ALT for damernes tidligere madredaktør Mette Mølbak spot on. Her får du opskriften på svinemørbrad med pestokartofler, som du i morgen kan trylle om til mørbradgryde med cocktailpølser.
Ingredienser
2 stk. svinemørbrad, 800 g i alt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
500 g champignoner
1 spsk. olivenolie
500 g små tomater
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. balsamico
650 g små kartofler
3 spsk. pesto
1 bakke rucola
Sådan laver du Svinemørbrad med pestokartofler
1. Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds svinemørbraderne for sener. Brun dem på en pande i olie og smør og læg dem i et fad.
2. Rens champignonerne, skær dem i kvarte og steg dem på panden. Tilsæt evt.
lidt mere olie.
3. Halvér tomaterne og kom dem og champignonerne i fadet med mørbraderne.
Kom lidt vand i bunden af fadet og drys med salt og peber. Dryp lidt balsamico
over.
4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader, til kødet har en temperatur på cirka 70 grader. Det tager cirka 30-40 min.
5. Kog kartoflerne i letsaltet vand i cirka 15 min. Hæld vandet fra og kom dem i en skål. Skær dem evt. i mindre stykker, før du vender dem i pesto. Kom rucolaen i lige før servering.
Brug dine rester - lav også: Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
Mad til 2 dage:
Tag en halv til en hel svinemørbrad fra til næste dag, og gem også de tiloversblevne champignoner og tomater til næste dags gryderet. Gem også væde/ bouillon fra kødet, hvis der er noget tilovers. Så kan du lave: Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
Kogebogen 'Mad til to dage' af Mette Mølbak er udkommet på Politikens Forlag, 160 sider.