Thai-kokosmælk suppe
SPONSORERET indhold

Thai-kokosmælk suppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den søde, stærke thaisuppe er en elsket klassiker. Her med ekstrameget af det grønne.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
16. maj. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 stang citrongræs
2-3 cm ingefær
9 dl grøntsagsbouillon
3-4 friske limeblade (eller et par tørrede limeblade, som blot kommes hele i suppen uden at snittes)
4 forårsløg
2-3 stængler bladselleri
1 bundt grønne asparges
½-1 broccoli
fintsnittet frisk chili efter smag og behag
1 dåse kokosmælk
100 g grønne ærter f.eks. frosne
saft af ½-1 lime
1-1½ spsk soja f.eks. tamari
½-1 bundt friske koriander

Tilbehør:
evt. kogte jasminris

Sådan gør du

  1. Snit citrongræs og ingefær i skiver, og kom det i en gryde sammen med bouillon. Giv det et opkog sammen med limeblade.
  2. Skær forårsløg i strimler og bladselleri i skiver. Knæk bunden af aspargesen, og kasser. Skær asparges i mindre stykker og broccoli i små buketter. 
  3. Kom lidt chili i gryden sammen med kokosmælk og broccoli, og lad det koge ved jævn varme i 3-4 minutter. Tilsæt forårsløg, grønne asparges og ærter, og lad det simre 2-3 minutter.
  4. Krydr suppen med limesaft, soja og frisk koriander.
  5. Anret den varme suppe, og server eventuelt med kogte jasminris til.