GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Veggiesalat de luxe
Foto: Anders Schønnemann Find opskriften på den lækre salat her!

Veggiesalat de luxe

Her er en skøn og sund salat, der både kan nydes lun, men som også sagtens kan spises dagen efter som madpakke.

printer Print
clock 35 minutter
plate 2 personer

2 store søde kartofler 

Dressing:

2 spsk. sesamfrø
1 spsk. flydende honning
1 spsk. misopasta
1 spsk. limesaft
1 spsk. soja
1½ spsk. mayonnaise

Desuden:

4-6 kejserhatte
Lidt olie til stegning
Salt
2 håndfulde rucola
2 dl bælgede edamamebønner
½ bundt forårsløg

Energi pr. person:
482 Kcal
Fedt:
45 %
Protein:
14 %
Kulhydrat:
41 %

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, dryp dem med lidt olie og drys dem med salt.
  3. Bag dem møre i den varme ovn i 20-25 minutter.
  4. Rist imens sesamfrøene på en tør, varm pande i 1-2 minutter, eller til de dufter.
  5. Kom dem i en morter, og knus dem. Rør sesamfrø med honning, miso, lime, soja og til sidst mayonnaise. Smag til.
  6. Skær svampene i skiver, og steg dem gyldne i lidt olie på en stor, varm pande. Krydr med salt.
  7. Snit forårsløgene fint. Anrét svampe, søde kartofler, rucola og edamamebønner i to store skåle.
  8. Top med dressing og forårsløg. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater