Vinbladsruller med lammekød og tomat-peberfrugtsauce
Ingredienser
1 løg
2 spsk olivenolie
200-250 g hakket lammekød
2 tsk hel spidskommen
2 tsk stødt koriander
½ tsk knust chili
2 tsk sød paprika
1½ spsk tomatpuré
2½ dl kogte basmati- eller jasminris
1½ dl kruspersille, hakket
Peberfrugtsauce:
1 rød peberfrugt
1½-2 tsk chili, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk olivenolie
2 dåser hakkede flåede tomater
salt
lidt æbleeddike
evt. lidt ekstra chili
20 syltede vinblade, fås i store supermarkeder eller arabiske grønthandlere.
Tilbehør: brød og evt. en sprød salat
Pil og snit løget i små tern. Steg løg og hvidløg møre i en gryde med olivenolie. Tilsæt lammekødet og steg det nogle minutter. Tilsæt spidskommen, koriander, chili og paprika, og lad det riste med i gryden ca. 2 min. Hæld tomatpuré og 1 dl vand herved, og lad det simre under låg i 5-8 min. Krydr med salt, peber og vend det sammen med de kogte ris og hakket persille.
Skær peberfrugten i små tern og steg den i en gryde sammen med chili, hvidløg og olivenolie, indtil det er mørt. Tilsæt hakkede, flåede tomater og lad det simre ved svag varme 15- 20 min. Krydr med salt, lidt æbleeddike og evt. ekstra chili.
Bred vinbladene enkeltvis ud på køkkenbordet eller et skærebræt og kom en lille skefuld ris-blanding med lam på hvert blad. Pak det sammen og læg pakkerne med lukningen nedad i et ovnfast fad. Hæld tomat-peberfrugtsaucen ved vinbladsrullerne og tildæk dem med stanniol-papir. Sæt dem i ovnen 25 min. ved 185 grader.
Servér vinbladsrullerne med brød og evt. en sprød salat.