-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
-
Håndlæsning: Sådan læser du fremtiden i dine hænder
-
Her er 7 tegn på, at dit hus er hjemsøgt – og tips til at slippe af med negative energier
Pulled pork på sprød salat med chilimayo
Det er ikke svært at lave pulled pork, men det tager lang tid at tilberede kødet, så derfor kræver det lidt planlægning og er oplagt weekendmad.
Tid: ca. 30 min. plus stegetid
(4 pers.)
Krydderrub:
- ½ spsk. anisfrø
- 1½ spsk. hele korianderfrø
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. sorte peberkorn
- 2 tsk. groft salt
- 6 fed hvidløg
- 1 nakkefilet, minimum 1 kg
Chilimayonnaise:
- 1 dl mayonnaise
- 2 spsk. cremefraiche
- 1-2 fed hvidløg
- sambal oelek
- salt og peber
- 2 bakker blandede salater og 1 bakke brøndkarse
- 1 syrligt æble
- 2 granatæbler
Tilbehør:
grillet eller ristet surdejsbrød
1. Tænd ovnen på 120 grader.
2. Rist krydderierne, til de begynder at dufte. Kom krydderier, salt og hvidløg i en morter, og stød til en grov pasta.
3. Gnub krydderpastaen godt ind i kødet, og læg det i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 timer.
4. Afkøl kødet en smule, inden du piller det fra hinanden med to gafler.
5. Rør mayonnaise med cremefraiche og presset hvidløg. Smag mayonnaisen til med sambal oelek, salt og peber.
6. Skyl salaten, og slyng den tør. Anret salaten på tallerkener. Skær æblet i kvarter, fjern kernehus, og skær æblet i tynde både. Top salat med æble og pulled pork. Halver granatæblerne, og pres safter og kerner over kød. Dryp chilimayonnaise over, og server med ristet surdejsbrød.
TIP
Pulled pork kan også serveres med salat i en sandwich. Anret da salat med kød, æbler og dressing på grillet surdejsbrød.
En luksusudgave af 80’ernes pastasalat.
Tid: ca. 20 min.
(4 pers.)
Sauce verte:
- 1 dl blandede krydderurter
- 1 fed hvidløg
- ½ dl cremefraiche
- 1 spsk. mayonnaise
- salt og peber
- 1 bundt grønne asparges
- 100 g babyspinat
- 1 rødløg
- 4 dl pasta
- 400 g varmrøget laks
- salt og peber
- 1 bakke karse
- Tilbehør:
- surdejsbrød i skiver
1. Kom krydderurter i en blender sammen med presset hvidløg og cremefraiche. Blend til en dressing. Vend mayonnaise i dressingen, og smag til med salt og peber.
2. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær asparges i snitter på langs.
3. Skyl spinaten godt og afdryp. Skær løget i ringe.
4. Kog pastaen som angivet på emballagen. Det sidste minut koges asparges med. Afdryp pasta og asparges.
5. Vend pasta med spinat, løg og varmrøget laks delt i flager. Dryp sauce verte over, og krydr salaten med salt og peber. Drys med karse.
6. Grill eller rist brødet på begge sider, og server til pastasalaten.
► SE OGSÅ: 3 nemme hverdagsretter
► SE OGSÅ: Ros til risen