salat

Skøn salat, der smager af sommer på en råkold vinterdag

Sprød og sund salat med rejer, grønt, mango og spicy quinoa - mums.

Ingredienser

  • 170 g kæmperejer
  • 50 g sukkerærter
  • 50 g peberfrugt
  • 50 g tomat
  • ½ tsk olivenolie til stegning
  • soja
  • fishsauce
  • ½ mango
  • koriander
  • Spicy ristet quinoa:
  • 5 g chili
  • koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • ½ tsk olivenolie til stegning
  • 75 g kogt rød quinoa
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Pil rejerne. Skyl sukkerærter, tomat og peberfrugt og skær alt ud i strimler. Steg rejerne i olie og tilsæt grønsagerne. Smag til med soja og fishsauce. Skræl den halve mango og skær ud i fine både. Spicy ristet quinoa: Skyl og hak chili. Skyl, slyng og hak koriander – tag lidt til side til pynt af den færdige ret. Pil og hak hvidløg. Skræl og finthak ingefær. Steg alt i olie sammen med den kogte quinoa og smag til med salt og peber.
  2. Vend de stegte rejer og grønsager med spicy ristet quinoa, top med de friske mangobåde og pynt med frisk koriander.
  3. TIP! Skift gerne rejerne ud med andre skaldyr og koriander ud med thai-basilikum.
  4. Energi pr. person: 388 kcal, fedt 21%, protein 34%, kulhydrat 45%