omelet

Ris-omelet med rejer

Har du først lavet den en gang, bliver det helt sikkert ikke den sidste.

4

Ingredienser

  • 2 spsk fish sauce
  • saft af ½ lime
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 12-16 rå, afskallede tigerrejer
  • 2½ dl kogte fuldkornsris
  • 2 udkernede, snittede chilier
  • 1-2 spsk frisk reven ingefær
  • 5-6 æg
  • salt, peber
  • friske ærtespirer
  • 4 stk. arabiske brød

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 225°. Rør fishsauce, limesaft og sukker sammen, indtil sukkeret er opløst. Varm en spsk olie i en pande med slip let-belægning og ca. 20 cm i diameter, som også kan tåle at komme i ovnen. Steg rejerne heri, til de skifter farve, og tag dem af panden. Kom resten af olien i panden, og steg ris, den ene chili og ingefær heri under omrøring i 3-4 minutter, og læg så rejerne i. Pisk æggene med halvdelen af dressingen samt lidt salt og peber. Hæld æggemassen over risene, rør rundt, og lad æggemassen stivne let. Sæt panden i ovnen i 10-12 minutter, til æggemassen er stivnet. Top med resten af chili og spirer, og dryp resten af dressingen over.
  2. Tip. Køb fuldkornsris i en kogepose, for de skal kun koge i 10 min.
  3. Energi pr. person: 640 kcal, fedt 29%, protein 23%, kulhydrat 48%