
Rødbedesalat med vanilje og hasselnødder
Mætter godt og er perfekt sammen med fjerkræ og svinekød.
4
Ingredienser
- 500 g rå rødbede, revet
- 2 appelsiner i små tern
- 4 spsk hasselnødder, ristede
- ½ bdt. mynte, finthakket
- DRESSING:
- 1 tsk ren vaniljepulver eller kornene
- fra 1 vaniljestang
- 2 tsk olivenolie
- 2 tsk æblecidereddike
- salt og peber
Sådan gør du:
- Bland revet rødbede med små tern af appelsin, grofthakkede hasselnødder og mynte. Rør vaniljekorn ud i olie og tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen. Vend dressingen godt rundt i salaten, smag til og server gerne med det samme.
- Energi pr. person: 180 kcal, fedt 9%, protein 36%, kulhydrat 55%
- Tip! Rødbeder og appelsin er uundværlige i efterårsmenuen, og så er de desuden supersunde og fyldt med gode vitaminer.