salat med rødbeder

Rødbedesalat med vanilje og hasselnødder

Mætter godt og er perfekt sammen med fjerkræ og svinekød.

4

Ingredienser

  • 500 g rå rødbede, revet
  • 2 appelsiner i små tern
  • 4 spsk hasselnødder, ristede
  • ½ bdt. mynte, finthakket
  • DRESSING:
  • 1 tsk ren vaniljepulver eller kornene
  • fra 1 vaniljestang
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Bland revet rødbede med små tern af appelsin, grofthakkede hasselnødder og mynte. Rør vaniljekorn ud i olie og tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen. Vend dressingen godt rundt i salaten, smag til og server gerne med det samme.
  2. Energi pr. person: 180 kcal, fedt 9%, protein 36%, kulhydrat 55%
  3. Tip! Rødbeder og appelsin er uundværlige i efterårsmenuen, og så er de desuden supersunde og fyldt med gode vitaminer.