Rugbrødsbaguetter

Rugbrødsbaguetter

Brug de lækre rugbrødsbaguetter til suppe eller til sandwich.

3 baguetter/12 portioner

Ingredienser

  • Rugbrødsbaguetter
  • 12 g gær eller 6 g tørgær
  • ½ liter koldt vand
  • 1 dl yoghurt naturel 4 %
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. mørk sirup, evt. maltsirup
  • 1 spsk. fennikelfrø (kan udelades)
  • 1 dl knækkede rugkerner
  • 300 g groft rugmel
  • 300 g hvedemel

  1. Rør gæren ud i detkolde vand, tilsæt yoghurt,salt, sirup og evt.fennikelfrø, rugkernerog rugmel. Tilsæt hvedemelet,og rør dejenglat. Dæk dejen til, ogsæt skålen i køleskabetnatten over.
  2. Del dejen i tre portioner,ælt dem let medlidt ekstra mel, og formdem så til 3 aflangebrød. Læg dem på enbageplade, og lad demefterhæve i 10 min., førde bages ved 175 gr.varmluft i ca. 30 min.
  3. Sæt en lille bradepandemed kogendevand i bunden af ovnen,så får brødene en ekstrafin sprød overflade.