Salat med lammemørbrad og tomatconfit

Salat med lammemørbrad og tomatconfit

Lækker salat med lammemørbrad og tomatconfit. Tomatconfitten kan sagtens laves dagen før.

SALAT MED LAMMEMØRBRAD OG TOMATCONFIT

(6 pers.)

Tomatconfit:

1 kg tomater, små og søde

1 tsk. stærk sennep

1 dl balsamisk eddike

5 fed hvidløg, fint hakket

2 røde chilier, fint hakket og uden kerner

100 g brun farin

1 stort rødløg i skiver

1 tsk. salt

2 spsk. vand

Salat:

100 g spinat, skyllet og tørret

4 gulerødder i brede strimler

1 fennikel, skåret tyndt

200 g grønne bønner

1 stort bundt brøndkarse

200 g parmesan i store flager

Dressing:

2 spsk. olivenolie

½ spsk. citron

lidt salt

2 spsk. smør

2 spsk. olie

600 g lammemørbrad

salt og peber

1. Kom alle ingredienser til confit i en gryde, og lad det simre en times tid, indtil det har konsistens som marmelade.

2. Ordn alle grønsagerne, og bland dem i en skål med parmesan.

3. Pisk dressingen sammen, og vend med grønsagerne. Gem lidt brøndkarse til at pynte med.

4. Varm smør og olie på en pande. Når smørret er smeltet, og panden er meget varm, lægges kødet på. Vend dem efter 1-1½ minut på hver side. Brun dem på denne måde hele vejen rundt. Krydr med salt og peber. Tag mørbraderne af panden, og lad dem hvile 10 minutter. Skær i tykke stykker, og anret på salaten sammen med tomatconfit.

► SE OGSÅ: Lækker tuntartar asian style

► SE OGSÅ: Frittata med asparges, kål og pesto

► SE OGSÅ: Courgettepasta med basilikum, citronolie, parmesan og mandler