Sund salat

Sund & lækker salat: Få opskriften

Tina om salaten: Det er en supergod måde at få spist kål på og så nem, at den sagtens kan laves en hverdag. Det er dressingen med ravigottesauce, som gør det. Den passer som tilbehør til al slags kød.

4

Ingredienser

  • 350 g savojkål
  • 2 æbler (ca. 300 g)
  • 75 g valnøddekerner (eller andre nødder)
  • Marinade:
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 spsk hvidvinseddike (eller citronsaft)
  • skal af ½ økologisk citron
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk ravigottesauce
  • 1 tsk flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Snit kålen meget fint − udelad stok, grove ribber og grimme yderblade. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehuset og skær kvarterne i tynde både. Hak nødderne groft.
  2. MARINADE: Bland en marinade af olie, eddike, fintreven citronskal, citronsaft, ravigottesauce, honning, salt og peber. Bland marinaden med æbler og kål og smag salaten til med citronsaft, honning, salt og peber.
  3. SERVERING: Anret salaten i en skål eller på et fad. Den må gerne trække i en times tid. Pynt med de hakkede nødder.