Seafood-wontons med urtesalat

Seafood-wontons med urtesalat

Opskriften giver ca. 12 wontons. Du kan nemt lave mange flere ved blot at gange fyldet op. De er også gode dampet i en suppe og superlækre friturestegte, men det er selvfølgelig ikke helt så sundt.

Forret til 4

Ingredienser

  • Wontons:
  • 100 g torskefisk
  • 100 g rå rejer (uden skal)
  • 1 spsk risvin eller sherry
  • 1 nip sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 12 plader wontondej
  • Dip:
  • ¼ dl soja
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 tsk chili, finthakket
  • 3 spsk risvineddike (eller mild eddike)
  • Salat:
  • 3-4 stilke bladselleri
  • 1 agurk
  • 2-3 håndfulde koriander
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 chili i tynde skiver
  • limesaft
  • salt

Sådan gør du

  1. Wonton:
  2. Blend fisk og rejer i en foodprocessor eller en minihakker sammen med risvin, sukker og salt. Fyld ca. 1 tsk dej på hver plade wontondej, og luk med en anelse af den klistrede fars. Jeg former dem, så de ligner små åbne kuverter. Sæt dem på bagepapir i en damper, og damp dem i ca. 5-6 minutter, eller til farsen føles fast.
  3. Dip:
  4. Rør soja med sukker, sesamolie, chili og risvineddike.
  5. Salat:
  6. Snit bladsellerien i tynde, skrå skiver. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skrå skiver. Vend begge dele med plukket koriander og mynte og chili efter behag. Vend salaten med limesaft og salt lige inden servering.
  7. Servering: Servér varme wontons med dip og skøn urtesalat.