stegt torsk

Skindstegt torsk & lun salat

Fisk for begynder

4

Ingredienser

  • 600 g fast hvid fisk med skindside, f.eks. torsk
  • salt, peber
  • 2 spsk rød dukkah
  • 1 spsk olivenolie
  • LUNSALAT:
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g serranoskinke i tern
  • 2-3 fennikler i store tern
  • 1 udkernet, snittet chili
  • 1 udkernet æble i tern
  • 2 spsk velafdryppede kapers
  • 1-2 spsk sherryeddike
  • 4 fuldkornsboller

Sådan gør du:

  1. Dup fisken tør og krydr med salt, peber og dukkah. Varm olien i en stor pande og steg fisken på skindsiden. Læg låg over panden og lad fisken stege videre ved svag varme. Steg, til den er fast og har skiftet farve. Varm olie i en stor pande, svits skinketern, fennikel, chili og æble hurtigt i et par minutter. Smag til med kapers, sherryeddike samt salt og peber og server den lune blanding til fisken sammen med citron og fuldkornsboller.
  2. Energi pr. person: 470 kcal, fedt 19%, protein 37%, kulhydrat 44%