Små æblebrød

Små æblebrød

Kom frugt i brødet.

12 stk.

Ingredienser

  • Små æblebrød
  • Dag 1:
  • Surdej:
  • 1½ dl vand 40 gr. varmt
  • 1½ dl rugmel
  • 5 g gær
  • Dag 3:
  • 1 portion surdej
  • 200 g knækkede rugkerner
  • 1 dl hvedemel
  • 200 g groft rugmel
  • 3 dl vand
  • Dag 4:
  • 5 g gær
  • ½ dl vand
  • 100 g solsikkekerner
  • 20 g salt
  • 2 spsk. sirup, gerne maltsirup
  • ½ dl vand
  • 100 g revet æble
  • 300 g hvedemel
  • Pynt:
  • 1 sammenpisket æg og 2 dl solsikkekerner

SÅDAN GØR DU

  1. Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, ogkom den i et glas. Dæk medplastfilm, prik et par små hulleri plasten.2. Lad blandingen stå 2 dageved køkkentemperatur. Den skaldufte syrligt.
  2. Dag 3:Rør surdejen med deøvrige ingredienser. Laddet trække tildækket medhusholdningsplastfilm 24timer. Prik et par huller iplasten.
  3. Dag 4:1. Ælt dejen med vand,æble og hvedemel.Form 12 aflange småbrød. Lad dem efterhævetildækket 1 time.Pensl med sammenpisketæg, og drys medsolsikkekerner.2. Bag brødene ved 200gr. på midterste ovnribbeca. 25 min.