
Smørkager
(20 stk.)
Ingredienser
- Sværhedsgrad: Svær
- Tidsforbrug: 1¼ time, heraf arbejdstid: 45 min.
- 500 g hvedemel
- 150 g smør
- 50 g gær
- 2 dl lunkent mælk
- 2 æg
- 4 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- Vaniljecreme:
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- Remonce:
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 1 tsk. mandelessens
- 2 spsk. lys sirup
- Desuden:
- 50 g soltørrede tranebær eller rosiner
- glasur og panderistede mandelflager til pynt
- Smuldr smørret i melet i enskål. I en anden skål udrøresgæren i mælken. Rør det i melblandingensammen med deøvrige ingredienser til dejen, ogælt den let sammen. Stil dejentil hævning i 15 min.
- Kom alle ingredienserne tilcremen i en gryde, og pisk demsammen. Kog cremen op, tilden bobler og jævner. Kom deni en skål, og afkøl den. Drysevt. lidt sukker over.
- Rør ingredienserne til remoncensammen.
- Del dejen i 2. Rul den eneud, så den passer i en bradepandepå 20 x 30 cm foretmed bagepapir. Smør halvdelenaf remoncen på dejen, og fordelherover creme og tranebær.
- Rul det andet dejstykke ud tilen rektangel, smør resten afremoncen på, og rul det sammentil en roulade. Skær rouladeni skiver til 20 snegle, lægdem over dejen i formen, oglad kagen efterhæve 15 min.
- Pensl med sammenpisket æg,og bag kagen ved 180 gr. i ca.25-30 min. Pynt med glasur,mens kagen stadig er lun. Drysmandler over.