Smørkager

Smørkager

(20 stk.)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Svær
  • Tidsforbrug: 1¼ time, heraf arbejdstid: 45 min.
  • 500 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 50 g gær
  • 2 dl lunkent mælk
  • 2 æg
  • 4 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • Vaniljecreme:
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Remonce:
  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. mandelessens
  • 2 spsk. lys sirup
  • Desuden:
  • 50 g soltørrede tranebær eller rosiner
  • glasur og panderistede mandelflager til pynt

  1. Smuldr smørret i melet i enskål. I en anden skål udrøresgæren i mælken. Rør det i melblandingensammen med deøvrige ingredienser til dejen, ogælt den let sammen. Stil dejentil hævning i 15 min.
  2. Kom alle ingredienserne tilcremen i en gryde, og pisk demsammen. Kog cremen op, tilden bobler og jævner. Kom deni en skål, og afkøl den. Drysevt. lidt sukker over.
  3. Rør ingredienserne til remoncensammen.
  4. Del dejen i 2. Rul den eneud, så den passer i en bradepandepå 20 x 30 cm foretmed bagepapir. Smør halvdelenaf remoncen på dejen, og fordelherover creme og tranebær.
  5. Rul det andet dejstykke ud tilen rektangel, smør resten afremoncen på, og rul det sammentil en roulade. Skær rouladeni skiver til 20 snegle, lægdem over dejen i formen, oglad kagen efterhæve 15 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg,og bag kagen ved 180 gr. i ca.25-30 min. Pynt med glasur,mens kagen stadig er lun. Drysmandler over.