Får du fisk nok? Stegt laks & grønkålssalat

Får du fisk nok? Stegt laks & grønkålssalat

Ellers prøv denne lækre opskrift fyldt med smag og sundhed.

4

Ingredienser

  • 4 stk. laksefilet med skindside a 125 g
  • salt, peber
  • 2 tsk olie til pensling
  • 2 lime i halve
  • Grønkålssalat:
  • 1,5 dl perlebyg
  • 2,5 dl vand
  • salt
  • ½-¾ liter grofthakket grønkål
  • 1-2 udkernede æbler
  • 1 snittet rødløg
  • 35 g ristede pinjekerner
  • Dressing:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk grovkornet dijonsennep
  • 1-2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk vand
  • 400 g grovbaguette

Sådan gør du:

  1. Kog perlebyggen efter anvisningen på pakningen og lad den afkøle, før den blandes med de øvrige ting til salaten.
  2. Rør eller pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den godt til, før den vendes med salaten, der serveres til fisken.
  3. Drys salt og peber på fisken, pensl skindsiden med lidt olie og steg derefter fisken på skindsiden i et par minutter sammen med de halve lime. Læg låg over fisken og steg videre i yderligere nogle minutter, til fisken er fast og har skiftet farve. Server laksen med de stegte lime, salat og lun grovbaguette.
  4. Energi pr. person: 810 kcal, fedt 30%, protein 25%, kulhydrat 45%