stegt fisk

Stegt vildlaks & urter

Nem middag med fisken over dem alle, når det gælder superfood.

4

Ingredienser

  • 4 vildlaksefileter med skind a 200 g
  • flaget havsalt, peber
  • mynte, kørvel eller dild + reven citronskal
  • 2 tsk olivenolie
  • MISODIP:
  • 2 spsk hvid misopasta
  • 1 spsk sesamolie
  • ½ dl riseddike
  • 2 tsk rørsukker
  • 2 spsk vand
  • TILBEHØR:
  • 400 g frosne edamamebønner
  • 1 spsk sesamfrø
  • citron
  • 400 g groft speltbrød

Sådan gør du:

  1. Krydr fisken med salt, peber, urter og lidt reven citronskal. Varm olien i en stor pande og steg fisken på skindsiden et par minutter. Vend og steg fisken på den anden side, til den føles fast ved et let tryk.
  2. Pisk alle ingredienserne til misodippen sammen og smag til. Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand, kog dem efter anvisningen, afdryp og drys dem med sesamfrø og salt. Server laksen med misodip, edamamebønner, citron og groft brød.
  3. TIP! Vildlaks har et større indhold af omega-3 end almindelig laks, men du kan selvfølgelig også bruge almindelig laks i retten.
  4. Energi pr. person: 680 kcal, fedt 30%, protein 33%, kulhydrat 37%