Stikkelsbærgelé med vanilje

Stikkelsbærgelé med vanilje

Stikkelsbærgelé med vanilje er god på friskbagte boller.

(4-6 små glas)

Ingredienser

  • Stikkelsbærgelé med vanilje
  • 500 g umodne stikkelsbær
  • ½ vaniljestang
  • 3 dl vand
  • 100 g sukker pr. 1 dl saft

  1. Skyl stikkelsbærrene.Skrab kornene ud af vaniljestangen.Kog stikkelsbæri vandet sammen medvaniljestangen, til bærrenebrister. Hæld bærrene tilafdrypning i en saftposeeller et rent klæde over ensigte natten over
  2. Mål saften, og beregnsukkermængden. Bringsaften i kog, og rør sukkereti lidt ad gangen. Tilsætvaniljekorn. Kog saften, tilden er lyserød og kan bestågeléprøven. Skum af.
  3. Kom geléen i små glas.Læg et rent klæde over,og lad geléen køle af. Lukglassene til, når geléen erstivnet. Opbevares mørktog køligt, gerne i køleskab.
  4. Geléprøven: Vil du være sikker på,at geléen bliver stiv nokefter afkøling, kan duforetage geléprøven:Dyp en ske i saften. Ladsaften dryppe fra skeenned i gryden. Bliver densidste dråbe hængende,er geléen færdig.