Tærte med limecreme og frisk mango

Tærte med limecreme og frisk mango

En sprød tærtebund med en fløjlsblød limecreme, serveret med frisk mango og passionsfrugt. Tærten smager lige så fantastisk, som den ser ud. Limecremenklæder de friske mangoskiver og den syrlige passionsfrugt.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time/Bagetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g koldt smør
  • ca. 3 spsk iskoldt vand
  • Limecreme:
  • 1 stang vanilje
  • ½ l mælk
  • ¼ l piskefløde
  • 3 spsk æg str. L
  • 125 g sukker
  • 3 majsstivelse
  • 2-3 limefrugter (1 spsk fintrevet limeskal og 3 spsk limesaft)
  • 1 knsp salt
  • Topping:
  • 1-2 modne mangofrugter
  • 3-4 passionsfrugter
  • frisk mynte og evt. limeskal

  1. Kør mel, flormelis ogsmør sammen til engrynet masse i en foodprocessor eller hak det sammen med et mørdejsjern.Saml hurtigtdejen med koldt vand og form den til en rundplade. Pak den ind og sæt den i køleskabet mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud på etmeldrysset bord og læg den i en tærteform(24-26 cm). Prik bunden med en gaffel og sættærtebunden i fryseren 25 min.
  3. Varm ovnen op til 180 grader.Bag tærtebunden gyldenog gennembagt – det tager ca. 20 min.
  4. Creme:
  5. Flæk vaniljestangenog skrab kornene ud. Kom korn, stang, mælk og fløde ien gryde og giv det et opkog.Pisk æggene sammenmed de øvrige ingredienser.Pisk den varme vaniljefløde i æggemassenog hæld dettilbage i gryden. Varm cremen igennem under omrøring, til den tyknerog akkurat når kogepunktet.
  6. Hæld cremen i den varme tærtebund og sæt den tilbage i ovnen 15-20 min. – til cremen akkurat har sat sig. Lad tærten afkøle og hvile et par timer.
  7. Skræl mangofrugten og skær ned på hver side af den flade sten.Skær frugten i tynde skiver og anret dem på tærten.Del passionsfrugterne på midten og skrab frugtkødet ud med enteske. Dryp det over tærten og pynt med friske mynteblade og evt. lidt fintrevet limeskal.